חודש תשרי, חודש התבוננות, חשבון נפש, חגים וחגיגות. עם מפגשים משפחתיים רבים.
אם נתבונן על המילה משפחה שתי מילים מקופלות בתוכה חום וחופש.
אבל לעיתים, כשאנו מצויים במסגרת משפחתית באופן מרוכז, עולים רגשות לא פשוטים; כעסים תסכולים ריחוק ועוד.
במימד הרביעי למדנו עץ הדעת טוב ורע > תרגלנו את אנרגיות הפחד והאהבה; מקום של נפרדות מאבקי כוח ואגו. מה זה סבל וכאב לעומת אהבה שמחה והתרחבות.
אני והיקום מראות והשתקפויות, אני וכל שבא מולי מראות והשתקפויות. כל מה שמרגיז ומכעיס אותי אצל האחר, למעשה זה אך ורק הדהוד לחלקים בתוכי אשר אינני מקבלת או אוהבת. אם מגיע אדם מולי אשר קשה לו עם שינויים, אני מוזמנת להתבונן פנימה ולהסתכל איפה אני מתקשה מול שינויים. אם אדם מולי מתקשה לשחרר ונאחז בחפצים, אנשים, עבודה או זוגיות זה מזמין אותי להתבונן לתוכי ולראות ממקום של אמת וכנות פנימית איפה אני לא סומכת ובאיזה תחום נאחזת ולא משחררת אחיזה.אם מגיע אדם ביקורתי או שתלטן מולי אני בודקת איפה אני בשליטה ואיפה אני ביקורתית על עצמי והסביבה.
גרעין המשפחה מהותו להוות מרכז של חום ואהבה, עוגן לצמיחה, גדילה והתרחבות. במימד הרביעי הלמידה בין טוב ורע, אפקט המראות וההשתקפויות. הלמידה במסגרת הגרעין המשפחתי היתה מאוד חדה ומאתגרת. המראות המשתקפות היו מאוד חדות לשני הצדדים. בגרעין המשפחה חדות דפוסי ההתנהגות מאוד מחודדים. הביאו עימם כעס תסכול ביקורת מרובה ונתק.
עכשיו אנו חווים את המעבר אל המימד החמישי, שמהותו עץ החיים אחדות, הרמוניה ובחירה מודעת בטוב המוחלט עבורנו, באור המוחלט ובאהבה.לקבל את עצמי על כל צדדי בשלמות ובאהבה. וכך גם את המראות שמגיעות מולי, אנשים, אירועים, שינויים.
זוהי הזדמנות מבורכת לתרגול סבלנות, שמשמעותה להיות במרכז הפנימי שלי בשקט וברוגע הפנימי שלי ולא משנה מה מגיע מולי; בני משפחה אשר פחות מתחברת אליהם, פקק באיילון או כל דבר שיכול לגרום לי לצאת מהמרכז שלי.
סובלנות לקבל את האחר גם אם הוא חושב אחרת ממני, מתנה שתאפשר לי לראות כיוונים חדשים ואחרים ולפתח גמישות מחשבתית גם אם לא מתחברת או מסכימה.
מותר להיות אחר ושונה.
מציעה לכם מספר כלים לעזרה לחוות יותר הרמוניה וחיבור נעים במסגרת המשפחתית בחודש מאתגר זה ובכלל לאורך השנה:
לזכור שלא כל מה שאני חושבת זה big deal
יותר להקשיב להתבונן מלהיות דעתנים ולחוות דיעה.
לתרגל לראות מה הדברים הטובים והנעימים במי שעומד מולי ומה שמגיע אלי.
להיעזר בנשימה בכל הזדמנות: נשיפה ארוכה יותר באופן יחסי משאיפה (לדוגמא שאיפה בקצב 5, נשיפה בקצב 7). אם ניתן לשלב עצימת עיניים יכול להיות מבורך.
אם מרגישים שנושא המפגשים המשפחתיים עמוס מידי ומרוכז מידי תורידו מינונים ותנו זמן איכות לעצמכם, מרחב התמלאות פנימית כמו ללכת לים, להליכות, לקרוא ספר שאוהבים, או כל דבר שמרחיב את לבבכם ונשמתכם.
באנו ליהנות ולחגוג את החיים!
שנה טובה ברוכה בהרמוניה, אחדות פנימית ומשפחתית,
נעמה
ד"ר נעמה שוורץ היא כירופרקטית בכירה עם שני עשורי ניסיון בטיפול בכאב בארץ ובעולם,
מפתחת שיטה לטיפול בכאב בשילוב גוף ונפש, מורה ומנחת סדנאות וקורסים.